Programajánló- A Trust your Architect!

Egy érdekes programot szeretnénk nektek ajánlani a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében az alábbiak szerint.
„A Trust your Architect! 2021-es tavaszi évadában azon gondolkodunk közösen meghívott vendégeinkkel, hogy az építész szakma számára mit tartogat a jövő.
A második kerekasztal beszélgetés 2021. április 12-én 19 órától kezdődik a KÉK Youtube-csatornáján. Ez alkalommal az adatok világát próbáljuk körbejárni a tervezés oldaláról. Mi is az adat alapú tervezés és mi a BIG Data? A generatív tervezés, egyszerű hype vagy releváns tényező? Fel tudjuk használni a körülöttünk lévő rengeteg információt és a javunkra tudjuk fordítani? Miként tanulhatunk leghatékonyabb Big Data elemzőktől? Képes az Ai házat tervezni, vagy a tervezési folyamat komplexitása miatt ez az átfogó generatív tervezés bukását jelenti? Meg lehet találni az egyensúlyt az automatizált és a manuális tervezés között? Hogyan alakul a tervező szerepe és milyen képességekre kell szert tennie napjaink pályakezdő, fiatal építészeinek?
Meghívott beszélgetők: Zalavári József DLA (Soproni Egyetem, Czirják József Doktori Iskola professzora), Mándoki Réka (PhD kutató, Cambridge), Kovács Ádám (Brick+Data, óraadó BME-ÉPK)
Moderátor: Gyulai Levente (KÉK)
Az eseményen való részvétel ingyenes. Az esemény időpontjában a KÉK Facebook felületén kerül megosztásra a link, amellyel csatlakozni lehet.”