Az IPOSZ és az IVSZ közös pályázatának megvalósítása zajlik Hévízen

Németh László, az IPOSZ elnöke
Fotó: Juhász Melinda

A digitalizáció és a technológiai innováció szerepe az épületek energetikai és technológiai megújulása területén a foglalkoztatással kapcsolatos változásokra való felkészülés szempontjából, a foglalkoztatási válsághelyzetek megelőzése érdekében” című GINOP-5.3.5-18-2019-00094 azonosítószámú uniós projekt keretein belül Hévízen építőipari digitalizációval kapcsolatos képzésen lehetett részt venni. Mindemellett a helyi sajtótájékoztatón kérdéseket lehet feltenni az IPOSZ elnökének, Németh Lászlónak, aki rendelkezésre áll a helyszínen. Tordai Balázs is jelen van a sajtótájékoztatón. aki az építőipar kettészakadásáról fog szót ejteni, mivel a tervezők és kivitelezők digitális készségei között jelentős eltérés van. a projekt pedig ezt segíti felzárkózni.

 
Hévízen a következő képzések kerültek/kerülnek megvalósításra:
 
• Kommunikációs alapismeretek építőipari vállalkozóknak
 
• Szakmai digitális ismeretek, különös tekintettel az ajánlat készítési digitális alapismeretekre, az építőipari mikro-, kis- és középvállalkozások munkahatékonyságának növelésére
 
A harmadik képzési programra 2021.07.07. – 2021.07.09. között kerül sor. melynek témája: Építőipari projektmenedzsment és BIM modul, ide még lehet csatlakozni az érdeklődőknek.
 
A projekt fő célja, hogy a konzorciumi partnerek együttműködésével felmérje három területen a digitalizálással járó ismeretek jelenlegi szintjét az épületgépészet területén, ezeket regionális és nemzetközi fórumokon is megvitassa és tananyagokat fejlesszen a célcsoport képzésére, majd pilot projekt keretében képzéseket valósítson meg és az egész folyamatról, eredményekről összefoglaló tanulmányt készítsen a kormányzat számára.
Fotó: Juhász Melinda